Referat: Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd - FBC Lerum F02 Röd

Söndagmorgon och tolv timmar sedan senaste matchen. Härligt!
Detta med morgonmatcher var förut ett elände, men inte nu längre. Tjejerna har blivit mycket mer proffsiga och kommer grymt laddade till samling.
Idag var det kanske enklare än vanligt, då det var lite av en seriefinal mot Lerums grymt duktiga F02 lag. Detta i serie 8 som på något konstigt vis är tuffar än serie 7. Rankinggudarna är lite tokiga…..

Tjejerna var väldigt fokuserade under samlingen, då vi gick igenom hur vi skulle spela och de var helt på det klara med hur vi skulle anpassa vårt spel för att minimera de ytor som Lerums tekniska och hårdskjutande spelare älskar att avsluta ifrån.

Matchen drog igång och den startade i ett högt tempo, där Lerum hade lite mer boll än vi. Våra första byten såg lite trevande ut men vi låg rätt i försvaret och kunde därför redan efter en och en halv minut göra 1-0 på en snabb spelvändning. Efter några byten började vi få stäm i vårt spel och kontroll på händelseutvecklingen. Lerum hade ganska mycket boll, men vi styrde bort dem från de farliga ytorna och hade giftiga omställningar och därför gjorde vi både 2-0 och 3-0 innan periodpaus.

I pausen repeterade vi vad som krävdes och alla visste att vi inte fick ge dem några klara chanser, för då är det mål.
Vi forsätter att göra jobbet i andra perioden. Särskilt våra backar som idag är väldigt bra, de spelar klokt och värderar situationerna bra och använder kroppen föredömligt. Uppspelen var också av hög kvalitet, där våra forwards rör sig precis som de skall för att göra jobbet enkelt för backarna.

Lerum får oftast avsluta från dåliga vinklar som matchen lirare Jossan kunde plocka och vända till en kontring med bra utkast. Dessutom måste hon varit väldigt snäll på sistone, för stolparna och ribban var väldigt goda vänner till henne under denna match. Efter drygt tre minuter gör vi 4-0 och två minuter senare 5-0. Sedan går vi ner något i tempo, dock har vi ändå en känsla av kontroll trots att Lerum spelar bra.
Men i elfte minuten blir det mer spännande.
Först gör Lerum 5-1 på ett snyggt och hårt skott från kanten. 40 sekunder senare gör det även 5-2. Detta genom Lerums för dagen vassaste spelare #38, en tjej som vi fick jobba hårt för att ta hand om, hon hade riktigt bra teknik och fart samt en förmåga att bryta mönster.
Nu anande Lerum morgonluft, men bara en minut efteråt fick vi frislag nära mintlinjen. Nellie la snabbt upp den på rätt plats och drog in ett stenhårt skott i krysset och det stod 6-2.
Ett psykologiskt väldigt viktigt mål. Vi kunde gå till pausvila med en go känsla i kroppen.

Första halvan av tredje perioden var svängig och vi bytta chanser med varandra. Jossan var dock omutbar, medan vi drog in ett sjunde mål.
Slutet av matchen blev tyvärr lite grinig och småful, men tjejerna lyckades hålla humöret och jobbade klockrent efter vår game-plan och styrde matchen till en trygg 7-2 seger.

Detta var en rolig och intensiv match mellan två bra lag.
Matchen var mycket jämnare än vad resultatet säger. Lerum är starka och hotar hela tiden, men vi var mer effektiva och tjejerna är så kloka i att följa den taktik som vi bestämt, dessutom hade vi 6 olika målgörare, vilket gör oss svårstoppade.

Nu är det några veckor spelledigt, lite skönt faktiskt efter en intensiv matchperiod. Nu tränar vi på och efter sportlovet kör vi ingång matcherna med samma härliga hunger.